Naalden verplicht in een naaldcontainer aanbieden

Injectienaalden in naaldcontainer gratis naar het recyclagepark

Injectienaalden zijn gevaarlijk afval! Breng ze daarom in een naaldcontainer naar je recyclagepark. Je kan ze er gratis afgeven. EcoWerf zorgt voor een veilige verwerking. Bovendien is het verboden naalden bij het huisvuil te gooien of in de pmd-zak te stoppen.

Een naaldcontainertje is een handig containertje waarin gebruikte injectienaalden, insulinespuiten, pennaalden en bloedlancetten veilig kunnen opgeborgen worden. Particulieren zijn verplicht hun gebruikte injectienaalden in een naaldcontainertje af te geven op het recyclagepark. Diabetici en andere naaldgebruikers die hun gebruikte naalden in een naaldcontainer op het recyclagepark inleveren, krijgen in ruil gratis een nieuwe naaldcontainert mee. Naalden verpakt in een lege glazen bokaal, plastic fles of doos worden niet aanvaard op het recyclagepark.

Opgelet: enkel particulieren mogen hun volle naaldcontainer op het recyclagepark afgeven in ruil voor een nieuwe. Gebruikte injectienaalden van dokters of thuisverpleging zijn bedrijfsafval en moeten volgens de OVAM verplicht door de zorgverstrekkers zélf worden meegenomen.