Nieuws

 • 14 oktober 2019

De Grote Kleine Elektro Strijd

Elk Belgisch gezin heeft gemiddeld 10 elektrotoestellen die stof liggen te vergaren in de kast. Bijzonder jammer, want zo kunnen de grondstoffen niet herwonnen worden. Daarom hebben Recupel en Make Belgium Great Again (VTM) een actie opgezet om meer afgedankt klein elektro in te zamelen. De actie loopt van zondag 13 oktober t.e.m. vrijdag 29 november 2019. Lees meer
 • 1 oktober 2019

Recyclageparken gesloten op 17 oktober

Donderdag 17 oktober zijn al onze recyclageparken gesloten. Onze parkwachters scholen zich dan bij tijdens de jaarlijkse opleidingsdag. Ze brengen een bezoek aan Bebat in Tienen, want door de steeds grotere diversiteit aan batterijen zijn er heel wat veranderingen in het recyclagelandschap. Daarnaast krijgen onze parkwachters een extra opleiding rond asbest en wat te doen in het geval van incidenten. Vrijdag 18 oktober staan ze met heel wat extra kennis opnieuw paraat op hun recyclagepark.
Fout gesorteerde plastic verpakkingen in pmd-zak 2
 • 23 augustus 2019

Blauw blijft blauw, roos blijft roos

Hij is er nog niet, de nieuwe blauwe zak. EcoWerf haalt nog tot het voorjaar van 2021 pmd op in de blauwe zak en zachte plastics in de roze zak. Zachte plastics zoals folies, yoghurtpotjes en champignonbakjes horen dus voorlopig nog niet thuis in de pmd-zak maar wel in de roze zak. Lees hier waarom jij nog wacht op de nieuwe blauwe zak.
 • 8 juli 2019

Bereikbaarheid tijdens werken Aarschotsesteenweg

Van 5 augustus tot eind december 2019 zijn er werken aan de Duitse brug op de Aarschotsesteenweg. Gedurende de hele periode is de Aarschotsesteenweg afgesloten voor alle doorgaand verkeer. EcoWerf zal daardoor niet bereikbaar zijn langs de kant van Wilsele.
 • 20 september 2019

VVSG en Interafval willen dat producenten enkel nog recycleerbare verpakkingen gebruiken

De Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) en Interafval - de vereniging waarin alle afvalintercommunales van Vlaanderen vertegenwoordigd zijn en waarvan ook EcoWerf deel uitmaakt - willen dat producenten enkel nog recycleerbare verpakkingen gebruiken. Binnenkort mogen alle plastic verpakkingen in Vlaanderen in de blauwe pmd-zak. Makkelijk voor de burger en zo zamelen we meteen meer plastics in. Een stap in de goede richting, maar om écht positief effect te hebben moeten verpakkingen ook volledig recycleerbaar zijn.
 • 12 juli 2019

Voorstel tot tariefaanpassing

EcoWerf wil principe ‘de sorteerder wordt beloond’ verder consequent toepassen en stelt aanpassing van tarieven met ingang van 1 januari 2020 voor aan haar gemeenten en steden.
De nieuwe blauwe zak
 • 24 juni 2019

De nieuwe blauwe pmd-zak

De nieuwe blauwe pmd-zak voor nog beter en meer sorteergemak is ook onderweg naar EcoWerf. Bekijk hier wanneer je hem mag verwachten.
Label Recupel - Hier recycleren we goed
 • 16 september 2019

Hier recycleren we goed!

Oude koelkast? Breng ze naar het recyclagepark, want hier recycleren we goed! Uit onderzoek van Recupel blijkt dat jaarlijks meer dan 200.000 afgedankte koelkasten en diepvriezers niet bij een erkende verwerker terecht komen. Dat is jammer want er zitten 98% bruikbare stoffen in een koelkast. Het is bovendien rampzalig voor het milieu want 1 slecht gerecycleerde koelkast zorgt voor een CO2-uitstoot die overeenkomt met een autorit van 7.500 km. Dat is een uitstoot die jaarlijks overeenkomt met 42.394 toertjes rond de wereld.
Infomoment recyclagepark Messelbroek - verzonken containers
 • 9 juli 2019

Nieuw recyclagepark in Messelbroek

Dinsdag 9 juli opende een nieuw recyclagepark aan de Mannenberg 263 in Messelbroek. Het is een modern en ruim park dat uitgerust is met elektronische registratie, DifTar-weegbruggen en verzonken containers. Het nieuwe park is toegankelijk voor de inwoners van Tielt-Winge en Scherpenheuvel-Zichem, maar ook voor al onze inwoners met een DifTar-gewichtspark.
Compost, het zwarte goud voor je tuin
 • 24 juni 2019

Kringloopweekend, de hele maand juni

Wist je dat je met compost je CO2-voetafdruk verkleint, je 40 euro per jaar bespaart en meer biodiversiteit in je tuin aantrekt? Hoe je dat voor elkaar krijgt, lees je hier.