Nieuws

  • 11 mei 2020
Asbestcement veilig aangeleverd op recyclagepark

Asbest tijdelijk niet aanvaard op recyclageparken

Omdat de mondmaskers type FFP3 nog steeds worden voorbehouden voor de zorgsector, aanvaarden wij voorlopig nog geen asbest op het recyclagepark. De wetgeving rond welzijn op het werk schrijft voor dat de recyclageparkwachter geen asbest kan aannemen als hij niet beschikt over een mondmasker type FFP3. Zo’n masker is dus een belangrijke voorwaarde om opnieuw asbest op het recyclagepark te aanvaarden. Lees meer.
Bezoeker van een recyclagepark - knop naar Mijn ecowerf
  • 11 mei 2020

Kringwinkels Hageland en Vites opnieuw aan de slag

Maandag 11 mei openen De Kringwinkel Vites (vroeger SPIT) en De Kringwinkel Hageland opnieuw de deuren van hun winkels en brengpunten. Op de EcoWerf-recyclageparken kan je opnieuw terecht met herbruikbare en verkoopbare goederen en textiel. Lees meer over de voorwaarden voor een bezoek aan De Kringwinkel of het recyclagepark met herbruikbare goederen en textiel.
Steenslag op het recyclagepark
  • 4 mei 2020

Vlot en veilig bezoek aan de EcoWerf-recyclageparken

Door onze veiligheidsmaatregelen op te volgen, kunnen onze recyclageparkwachters je een veilig en vlot bezoek garanderen. Het aantal wagens dat gelijktijdig op het recyclagepark mag, is voor kleine recyclageparken beperkt tot 5 wagens. Op middelgrote parken mogen er gelijktijdig 10 wagens binnen en 15 wagens op grote recyclageparken. Op voorhand een afspraak maken is niet nodig. Blijf niet langer dan 15 minuten op het park om afvalstoffen af te leveren en kom alleen naar het recyclagepark als het echt nodig is. De maatregelen blijven ook de volgende weken gelden. Lees meer
Overzicht aanpassingen verkeersveiligheid Compostweg
  • 10 maart 2020

Bereikbaarheid tijdens werken Aarschotsesteenweg

EcoWerf bereiken wordt stuk veiliger
Verkoop compost in zakken
  • 11 mei 2020

Verkoop compost

Het is opnieuw mogelijk om voorverpakte compost en compost in bulk te kopen bij EcoWerf. Ook de verkoop van voorverpakte compost op de EcoWerf-recyclageparken is opnieuw mogelijk. De verkoop bij EcoWerf gaat door onder strikte voorwaarden: enkel op weekdagen, behalve op donderdag, van 07.00 tot 12.00 uur en betalen kan alleen met Bancontact of elektronische ecocheques. Ook de levering van compost in big bags of in bulk aan huis is mogelijk. Klik hier voor meer info.
Mulchmaaien
  • 17 april 2020

Waarheen met grasmaaisel en snoeihout

Met grasmaaisel en snoeihout kan je terecht op het recyclagepark. Of ga voor een alternatief: je vers grasmaaisel kan je meegeven met de ophaling van gft aan huis, gebruik het als mulchlaag tegen onkruid of composteer het maaisel in een compostvat of –bak. Snoeihout wordt in enkele gemeenten en steden, al dan niet op afroep, opgehaald aan huis. Kijk zeker op jouw afvalkalender of je van deze ophaling aan huis gebruik kan maken. Is er geen ophaling van snoeihout in jouw gemeente of stad? Bekijk dan hier hoe je snoeihout op verschillende manieren nuttig kan inzetten in je tuin.
Ophaling gft
  • 9 maart 2020

EcoWerf past haar ophaalrondes aan 

De dagen worden langer, de natuur komt opnieuw in actie en de gft-containers raken sneller gevuld. Daarom zetten we vanaf deze week extra ophaalwagens en extra laders in. Hierdoor verandert de route licht en kan het zijn dat de ophaalwagen vroeger dan je gewoon bent, langskomt. Ook de ophaalrondes voor de andere afvalsoorten, kunnen licht wijzigen. Zet je afval dus tijdig buiten: vóór 07.00 uur ’s morgens of na 20.00 uur de avond voor de ophaling.
Doccle is bereikbaar via website of app
  • 11 mei 2020

Al 12.500 inwoners kozen voor betaling via doccle. En jij?

Je kan je betalingsuitnodigingen van EcoWerf ontvangen en betalen via doccle, het grootste platform voor digitale administratie in België. Al meer dan 12.500 van onze inwoners hebben hiervoor gekozen. Wil jij ook je administratie vereenvoudigen of wens je domiciliëring? Lees meer.
Respect voor de medewerkers van EcoWerf
  • 23 maart 2020

Respect en dankbaarheid voor onze werknemers

Onze mensen doen er alles aan om je afval aan huis op te halen. Nu je alleen naar het recyclagepark kan als het echt nodig is, stijgt de hoeveelheid afval (papier en karton, snoeihout, blauwe en roze zakken) die aan huis worden aangeboden. Een vriendelijk gebaar kost jou niets en voor hen maakt die dankbaarheid een wereld van verschil! Maar ook achter de schermen blijft EcoWerf draaien. Mét de nodige veiligheidsmaatregelen uiteraard. Lees meer
Parkwachters recyclagepark Wezersebaan
  • 20 februari 2020

Nieuw recyclagepark Wezersebaan geopend

EcoWerf bouwde samen met de stad Zoutleeuw en de gemeente Linter een nieuw recyclagepark Wezersebaan. Het park werd uitgerust met elektronische registratie, DifTar-weegbruggen en verzonken containers om zware afvalsoorten van bovenaf in de container te kunnen werpen. Het park is toegankelijk voor inwoners van Linter, Zoutleeuw én inwoners van 13 andere EcoWerf-gemeenten. Lees meer