Nieuws

 • 31 maart 2020
Registratie op EcoWerf-recyclageparken

EcoWerf heropent recyclageparken gecontroleerd vanaf 7 april

Vanaf 7 april heropenen de EcoWerf-recyclageparken gecontroleerd en onder strikte voorwaarden. Dit is een beslissing van de Vlaamse overheid, in overleg met de sector en de nationale overheid, op voorwaarde dat strikte maatregelen worden nageleefd. Zo blijven de afstandsregels erg belangrijk, moet elk persoonlijk fysiek contact vermeden worden en zijn bezoekers verplicht om in hun wagen te blijven zitten in de wachtrij aan het recyclagepark. Ook raden we af om met meer dan één persoon naar het recyclagepark te komen, alleen naar het recyclagepark in de eigen gemeente of stad te gaan en niet naar het recyclagepark te gaan als dat niet écht nodig is. Voorlopig worden alle afvalsoorten aanvaard, behalve asbestcement, herbruikbare goederen en textiel. Klik op dit artikel om je bezoek aan het recyclagepark voor te bereiden.
Mulchmaaien
 • 25 maart 2020

Waarheen met grasmaaisel en snoeihout

Met grasmaaisel en snoeihout kan je t.e.m. 6 april niet terecht op het recyclagepark. Je vers grasmaaisel kan je meegeven met de ophaling van gft aan huis, gebruik het als mulchlaag tegen onkruid of composteer het maaisel in een compostvat of –bak. Snoeihout wordt in enkele gemeenten en steden, al dan niet op afroep, opgehaald aan huis. Kijk zeker op jouw afvalkalender of je van deze ophaling aan huis gebruik kan maken. Is er geen ophaling van snoeihout in jouw gemeente of stad? Bekijk dan hier hoe je snoeihout op verschillende manieren nuttig kan inzetten in je tuin.
Afvalophaling EcoWerf
 • 13 maart 2020

Ophalingen aan huis gaan voorlopig door

EcoWerf stelt alles in het werk om de afvalophalingen aan huis normaal te laten verlopen. Maak zoveel als mogelijk gebruik van de ophaling aan huis en hou het afval, dat niet aan huis opgehaald wordt, bij. Momenteel gaan de ophalingen gewoon door zoals vermeld op de afvalkalender. Uitzondering: de ophalingen van grofvuil op aanvraag gaan voorlopig niet door.
Parkwachters recyclagepark Wezersebaan
 • 20 februari 2020

Nieuw recyclagepark Wezersebaan geopend

EcoWerf bouwde samen met de stad Zoutleeuw en de gemeente Linter een nieuw recyclagepark Wezersebaan. Het park werd uitgerust met elektronische registratie, DifTar-weegbruggen en verzonken containers om zware afvalsoorten van bovenaf in de container te kunnen werpen. Het park is toegankelijk voor inwoners van Linter, Zoutleeuw én inwoners van 13 andere EcoWerf-gemeenten. Lees meer
Respect voor de medewerkers van EcoWerf
 • 23 maart 2020

Respect en dankbaarheid voor onze werknemers

Onze mensen doen er alles aan om je afval aan huis op te halen. Nu de recyclageparken gesloten zijn, stijgt de hoeveelheid afval (papier en karton, snoeihout, blauwe en roze zakken) die aan huis worden aangeboden. Een vriendelijk gebaar kost jou niets en voor hen maakt die dankbaarheid een wereld van verschil! Maar ook achter de schermen blijft EcoWerf draaien. Mét de nodige veiligheidsmaatregelen uiteraard. Lees meer
Overzicht aanpassingen verkeersveiligheid Compostweg
 • 10 maart 2020

Bereikbaarheid tijdens werken Aarschotsesteenweg

EcoWerf bereiken wordt stuk veiliger
Dienst Klantenonthaal en DifTar
 • 11 februari 2020

Vragen, meldingen? Onze medewerkers helpen je graag

Dagelijks staan 3 à 4 medewerkers van de dienst Klantenonthaal en DifTar paraat om jouw infovragen, meldingen, klachten, compostbestellingen … te beantwoorden die binnenkomen via het groene nummer 0800/97 0 97, info@ecowerf.be of een contactformulier. In 2019 verwerkte de dienst zo 46.300 telefoons en 17.000 e-mails. In 2019 investeerde EcoWerf in een volledig nieuwe en gebruiksvriendelijke website. Wekelijks trekt die een 5.000-tal bezoekers aan. Lees meer.
Verkoop compost in zakken
 • 16 maart 2020

Geen verkoop van EcoWerf-compost tot 20 april

Leveringen van compost gaan tijdelijk niet door, en dit voorlopig tot 20 april. We willen onze chauffeurs vooral inzetten om de huis-aan-huis ophalingen te kunnen blijven verzorgen. Ook de verkoop van compost aan particulieren bij EcoWerf in Leuven gaat niet door. We willen de contacten die onze onthaalmedewerkers hebben tot een strikt minimum beperken. Professionele afnemers kunnen telefonisch contact opnemen met onze medewerkers op nummer 0800/97 0 97.
Ophaling gft
 • 9 maart 2020

EcoWerf past haar ophaalrondes aan 

De dagen worden langer, de natuur komt opnieuw in actie en de gft-containers raken sneller gevuld. Daarom zetten we vanaf deze week extra ophaalwagens en extra laders in. Hierdoor verandert de route licht en kan het zijn dat de ophaalwagen vroeger dan je gewoon bent, langskomt. Ook de ophaalrondes voor de andere afvalsoorten, kunnen licht wijzigen. Zet je afval dus tijdig buiten: vóór 07.00 uur ’s morgens of na 20.00 uur de avond voor de ophaling.
Doccle is bereikbaar via website of app
 • 10 februari 2020

Betaling en domiciliëring via doccle

Sinds 10 december 2019 is het mogelijk je betalingsuitnodigingen van EcoWerf te ontvangen en betalen via doccle, het grootste platform voor digitale administratie in België. Ondertussen hebben al meer dan 2.000 van onze inwoners hiervoor gekozen. Wil jij ook je administratie vereenvoudigen of wens je domiciliëring? Lees meer.