Nieuws

 • 5 november 2019
Ophaalwagen EcoWerf

Geen afvalophaling op Wapenstilstand

Maandag 11/11/2019 is het Wapenstilstand en is er dus geen afvalophaling. Daarom halen we je afval enkele dagen vroeger of later op. Kijk goed op je afvalkalender of op deze website wanneer jouw afval wordt opgehaald.
Gezocht vermiste batterijen
 • 25 oktober 2019

Wij vragen uw aandacht voor volgend opsporingsbericht

Een gemiddeld Vlaams gezin heeft ongeveer 30 lege batterijen in huis. Ze zijn onder andere afkomstig uit elektronische apparaten, afstandsbedieningen en elektrische fietsen. Ze zijn vaak klein, maar kunnen ook groter of soms zelfs herlaadbaar zijn. Hun favoriete schuilplaatsen zijn keuken, berging of garage. Wie ze opmerkt, wordt dringend verzocht ze naar een recyclagepark van EcoWerf of een Bebat-inzamelpunt te brengen.
 • 20 september 2019

VVSG en Interafval willen dat producenten enkel nog recycleerbare verpakkingen gebruiken

De Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) en Interafval - de vereniging waarin alle afvalintercommunales van Vlaanderen vertegenwoordigd zijn en waarvan ook EcoWerf deel uitmaakt - willen dat producenten enkel nog recycleerbare verpakkingen gebruiken. Binnenkort mogen alle plastic verpakkingen in Vlaanderen in de blauwe pmd-zak. Makkelijk voor de burger en zo zamelen we meteen meer plastics in. Een stap in de goede richting, maar om écht positief effect te hebben moeten verpakkingen ook volledig recycleerbaar zijn.
 • 12 juli 2019

Voorstel tot tariefaanpassing

EcoWerf wil principe ‘de sorteerder wordt beloond’ verder consequent toepassen en stelt aanpassing van tarieven met ingang van 1 januari 2020 voor aan haar gemeenten en steden.
 • 14 oktober 2019

De Grote Klein Elektro Strijd

Elk Belgisch gezin heeft gemiddeld 10 elektrotoestellen die stof liggen te vergaren in de kast. Bijzonder jammer, want zo kunnen de grondstoffen niet herwonnen worden. Daarom hebben Recupel en Make Belgium Great Again (VTM) een actie opgezet om meer afgedankt klein elektro in te zamelen. De actie loopt nog t.e.m. vrijdag 29 november 2019. De opbrengst gaan naar Roze Neuzen Dag. Lees meer
Label Recupel - Hier recycleren we goed
 • 16 september 2019

Hier recycleren we goed!

Oude koelkast? Breng ze naar het recyclagepark, want hier recycleren we goed! Uit onderzoek van Recupel blijkt dat jaarlijks meer dan 200.000 afgedankte koelkasten en diepvriezers niet bij een erkende verwerker terecht komen. Dat is jammer want er zitten 98% bruikbare stoffen in een koelkast. Het is bovendien rampzalig voor het milieu want 1 slecht gerecycleerde koelkast zorgt voor een CO2-uitstoot die overeenkomt met een autorit van 7.500 km. Dat is een uitstoot die jaarlijks overeenkomt met 42.394 toertjes rond de wereld.
Infomoment recyclagepark Messelbroek - verzonken containers
 • 9 juli 2019

Nieuw recyclagepark in Messelbroek

Dinsdag 9 juli opende een nieuw recyclagepark aan de Mannenberg 263 in Messelbroek. Het is een modern en ruim park dat uitgerust is met elektronische registratie, DifTar-weegbruggen en verzonken containers. Het nieuwe park is toegankelijk voor de inwoners van Tielt-Winge en Scherpenheuvel-Zichem, maar ook voor al onze inwoners met een DifTar-gewichtspark.
Mobiel recyclagepark Leuven
 • 13 oktober 2019

Mobiele recyclageparken in Leuven een succes

Met zo’n 1.000 geregistreerde bezoeken en zo’n 30.000 kg selectief ingezameld afval waren de mobiele recyclageparken in 2019 in Leuven een succes. Na 3 jaar spreken stad Leuven en EcoWerf van een beproefd succesconcept. Op 8 momenten verspreid over het jaar konden inwoners van aandachtswijken hun afval naar mobiele recyclageparken brengen. Deze mobiele parken werden telkens voor enkele uren opgebouwd in het midden van de aandachtswijken Sint-Maartensdal, Casablanca, Mannenstraat, Vriesenhof en voor de eerste maal in Vlinderpark. EcoWerf en de stad Leuven bekijken nu de mogelijkheden om de mobiele recyclageparken uit te breiden in de komende jaren. Lees meer
Fout gesorteerde plastic verpakkingen in pmd-zak 2
 • 23 augustus 2019

Blauw blijft blauw, roos blijft roos

Hij is er nog niet, de nieuwe blauwe zak. EcoWerf haalt nog tot het voorjaar van 2021 pmd op in de blauwe zak en zachte plastics in de roze zak. Zachte plastics zoals folies, yoghurtpotjes en champignonbakjes horen dus voorlopig nog niet thuis in de pmd-zak maar wel in de roze zak. Lees hier waarom jij nog wacht op de nieuwe blauwe zak.
 • 8 juli 2019

Bereikbaarheid tijdens werken Aarschotsesteenweg

Van 5 augustus tot eind december 2019 zijn er werken aan de Duitse brug op de Aarschotsesteenweg. Gedurende de hele periode is de Aarschotsesteenweg afgesloten voor alle doorgaand verkeer. EcoWerf zal daardoor niet bereikbaar zijn langs de kant van Wilsele.