Recyclageparken, geen eindpunt maar een begin

25 recyclageparken

In 1986 openden de eerste containerparken uitgebaat door EcoWerf. Vandaag zijn dat er 25, verspreid over heel het werkingsgebied. Deze containerparken gaan nu door het leven als 'recyclageparken', omdat die term veel beter de lading dekt. De recyclageparken in de gemeenten Bierbeek en Kortenaken worden niet uitgebaat door EcoWerf, maar door de gemeente zelf.

In 2018 ontving EcoWerf in totaal 741.500 bezoeken op haar recyclageparken, goed voor 52.000 ton afval. Dat is een derde van de totale hoeveelheid afval die EcoWerf inzamelde. 80 parkwachters (51 VTE's) zorgen er voor een efficiënte dienstverlening.

Iedereen doet steeds meer zijn best om de afvalberg te verkleinen en zo goed mogelijk te sorteren. Recyclage is niet mogelijk zonder jouw hulp: afval correct sorteren is een absolute voorwaarde. Vervolgens zorgen EcoWerf en haar gemeenten ervoor dat jouw afval zo nuttig mogelijk wordt ingezet, want er zit veel recycleerbaar materiaal bij. EcoWerf laat het door gespecialiseerde bedrijven verwerken tot grondstoffen voor nieuwe producten. Zo is het recyclagepark geen eindpunt, maar de start van een nuttige toepassing voor allerlei afvalstoffen.

Masterplan recyclageparken

Bij EcoWerf doen we er alles aan om jouw bezoek aan onze recyclageparken zo aangenaam mogelijk te maken. Daarom zijn we in januari 2017 gestart met ons Masterplan recyclageparken. Hiermee zorgen we ervoor dat binnen 8 jaar alle inwoners in ons werkingsgebied op elk recyclagepark terechtkunnen. Gebruiksvriendelijker, efficiënter en tegen een transparante kostprijs! Momenteel kunnen inwoners van Glabbeek, Haacht, Herent, Hoegaarden, Keerbergen, Kortenberg, Landen, Lubbeek, Rotselaar, Scherpenheuvel-Zichem, Tielt-Winge, Tienen en Tremelo terecht op 11 DifTar-gewichtsparken.