|
|
Alexandra vertelt:
“Ik ben al lange tijd gewend om boodschappenlijstjes te maken en weekplanningen op te stellen, dus dat was niets nieuws voor mij. Maar het was toch leuk om nieuwe ideeën op te doen, vooral rond het gebruik van wat we eerder beschouwden als groenteafval.”
“Zo ontdekte ik bijvoorbeeld een heerlijk recept met bloemkoolbladeren, iets waar ik voorheen nooit aan had gedacht. Mijn vriend was eerst niet erg enthousiast toen ik daarmee kookte, maar uiteindelijk vond hij het best oké. En vanaf nu gooi ik ook het groen van de prei in de soep, een simpele maar effectieve manier om minder weg te gooien. Een andere truc die ik heb geleerd, is om de broccolistronk in stukjes te snijden en toe te voegen aan de pastasaus wanneer we pasta maken. Zo krijgen we nóg meer groenten binnen zonder iets te verspillen. En oh ja, de butternut pompoen koken we altijd met schil. Het bespaart tijd en het is ook nog eens gezonder.”
“Wat betreft de houdbaarheidsdatum, zijn we vrij avontuurlijk. We gebruiken chocolademelk zeker nog na de THT-datum. Ik ruik er even aan voordat ik het gebruik, en als het nog goed ruikt, drinken we het gewoon op. Natuurlijk zijn we sowieso heel actief bezig met onze gezondheid, dus we letten goed op wat we consumeren."
“Met ons drukke schema koken we standaard voor vier personen en vriezen we de helft in. Dat betekent dat we doordeweeks altijd een diepvriesmaaltijd hebben, van maandag tot donderdag. Zo hoeven we niet elke dag hetzelfde te eten en besparen we tijd.”
“Ik ben extreem georganiseerd, dus ik heb zelfs een lijst gemaakt van wat er allemaal in de koelkast ligt. Mijn collega's vonden dat zo handig dat ze me vroegen om het door te sturen.”