Wie is Jolien?
|
|
Jolien inspireert...
Die gratin van bloemkoolbladeren, hoe maak je die?
Hak je bloemkoolbladeren voortaan in reepjes, besprenkel met olijfolie, kruiden, pijnboompitten en rozijnen (geweekt in water). Twintig minuten later krijg je een heerlijke schotel uit de oven (200 °C). Afwerken kan met een portie geraspte parmezaanse kaas.
Nog meer tips:
- Maak kruidenblokjes van je overschotje verse kruiden: maak er ijsblokjes van met olijfolie. Zo haal je die handige portie uit de vriezer wanneer je ze nodig hebt.
- Portugese rijstballetjes: Meng je restjes rijst met parmezaan, peterselie, een ei, peper en zout. Rol het mengsel tot balletjes, in het midden komt een stukje mozzarella. Afwerken doe je door het balletje in eiwit te rollen en vervolgens paneermeel. Frituur de balletjes en serveer warm.
- Oud brood tover je om tot wentelteefjescake: suiker, melk, eieren en boter helpen je al goed op weg. Een persoonlijke touch kan je geven met rozijnen, (pecan)noten, kaneel...